Bloemkoolcurry met quinoa of rijst
Door Margreet Sonneveld
Benodigdheden
1 blikje kokosroom
1 ui
Stuk gember van 3 a 4 cm
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 bloemkool middenmaat in roosjes gesneden
1 tlp koriander
1 tlp koenjit
1tlp komijnzaad
1⁄2 tlp kaneel
2 steranijs
1 blokje vegan bouillon
Chilipoeder naar smaak
Zout naar smaak, afh. van bouillonblokje (is zout van zichzelf) Limoen
Arachideolie 2 a 3 eetl.
Bereidingswijze
Snij ui en gember fijn en verwarm olie in wok
Bak ui en gember glazig
Voeg kruiden toe en bak even mee
Voeg tomaten in stukjes toe en de knoflook
Voeg kopje water toe laat even sudderen
Voeg bloemkoolroosjes toe + bouillontablet + extra water (2 kopjes of zo)
15 minuten garen
voeg kokosmellk/room toe (kijk hoeveel vocht er nodig is) en proef of er meer zout nodig is
Knijp halve limoen uit boven saus
Lekker met quinoa of rijst