Bloemkoolcurry met quinoa of rijst

Door Margreet Sonneveld

Benodigdheden

  • 1 blikje kokosroom

  • 1 ui

  • Stuk gember van 3 a 4 cm

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 tomaten

  • 1 bloemkool middenmaat in roosjes gesneden

  • 1 tlp koriander

  • 1 tlp koenjit

  • 1tlp komijnzaad

  • 1⁄2 tlp kaneel

  • 2 steranijs

  • 1 blokje vegan bouillon

  • Chilipoeder naar smaak

  • Zout naar smaak, afh. van bouillonblokje (is zout van zichzelf) Limoen

  • Arachideolie 2 a 3 eetl.


Bereidingswijze

  • Snij ui en gember fijn en verwarm olie in wok

  • Bak ui en gember glazig

  • Voeg kruiden toe en bak even mee

  • Voeg tomaten in stukjes toe en de knoflook

  • Voeg kopje water toe laat even sudderen

  • Voeg bloemkoolroosjes toe + bouillontablet + extra water (2 kopjes of zo)

  • 15 minuten garen

  • voeg kokosmellk/room toe (kijk hoeveel vocht er nodig is) en proef of er meer zout nodig is

  • Knijp halve limoen uit boven saus


Lekker met quinoa of rijst