Bosrijk karameltaartje met pistachenoten, pompoenzaden en chocolade naaldbomen
Door Machteld Pfeifer
Dit bosrijk karameltaartje met pistachenoten, pompoenzaden en chocolade naaldbomen, een inzending van Machteld Pfeifer, komt uit: Rawesome Vegan Baking van Emily von Euw. #pvddvegankerstdiner
Benodigdheden
voor de bodem:
145 gram ongebrande amandelen
175 gram ontpitte dadels
voor de vulling:
132 gram ontpitte dadels
30 ml gesmolten kokosolie
16 gram boter van ongebrande amandelen
15-30 ml water
beetje zout naar smaak
voor de versiering:
59 ml vloeibare pure donkere chocolade
18 gram ongebrande, gehakte pistache noten
17 gram ongebrande, gehakte pompoenzaden
Bereiden
De korst: vermaal de amandelen heel fijn in de keukenmachine, voeg de dadels toe en maal ze tot een massa, druk de massa in de taartvormpjes en zet ze in de koelkast.
De vulling: vermaal alle ingrediënten tot een gladde massa, dikke massa, vul hiermee de vormpjes en zet ze in de koelkast.
De versiering: vul een spuitzak met de gesmolten chocolade en spuit voorzichtig de chocolade in naaldboom vorm op bakpapier en leg het gedurende een paar minuten in de vriezer totdat de boompjes hard zijn. Besprenkel de gehakte noten op het taartje en prik de boompjes erin, mochten de boompjes omvallen, stut ze met wat noten.