Kerstvoorgerecht voor kids

Door Maaike-Louise Bakker

Nodig

  • Een rol bladerdeeg

  • Een potje vegan pesto

  • Vegan gerapste kaas


Werkwijze

  • (Voorbereiden 10 min, baktijd oven 30 min)

  • Oven aanzetten

  • Bladerdeeg uitrollen nadat het op temperatuur is gekomen (10 minuten voor gebruik uit koelkast halen)

  • Een kerstboom uit bladerdeeg snijden (vorm maakt niet veel uit, de stukken passen altijd weer terug!)

  • Kerstboom royaal insmeren met pesto

  • Mooie laag 'kaas' er over strooien

  • Bovenkant kerstboom terugleggen

  • Inkepingen maken en takje draaien (zie filmpje!)

  • In de oven

Dit gerechtje is elk jaar een grote hit als mijn kinderen op school iets mee moeten nemen naar school voor het schoolkerstdiner. Het is zo gemaakt en de kinderen vinden het er mooi uitzien. Wie wil er nou geen kerstboom opeten!

De ingrediënten zijn te koop bij elke reguliere supermarkt. Ze zijn plantaardig, dus ook geschikt voor mensen met lactose-intolerantie.

Helaas is het bladerdeeg niet palmolie vrij. Toch bespaar je al een hoop dierenleed en CO2 door de zuivel te vervangen met planten. Wil je liever met biologische palmolie? Er is bladerdeeg in plakjes te koop in de biologische super met biologische palmolie. Als het goed is, zorgt biologische palmolie voor minder dierenleed in de oerwouden.

Eet smakelijk en een hele fijne kerst gewenst!

Groet, Artur (hulpkerstman) en Maaike-Louise Bakker